Blästring av Båtbottnar

Hej.

Som medlem i Sundbybergs båtklubb erbjuds du att anmäla dig till projekt Blästring 2021. Syftet med projektet är att avlägsna bottenfärgen på din båt inför sjösättningen. Att sedan måla ny giftfri färg ingår inte i projektet utan det får du fixa själv. Dock kommer tips kring detta att finnas.

Själva blästringen utförs på plats av StorStockholms BlästringsService AB (
http://www.blastring.se/blastring/) på ett miljömässigt korrekt sätt. Det du behöver göra är att täcka under och kring båten på ett korrekt sätt. Material för detta kommer att inhandlas gemensamt så de har rätt kvalité. Du måste också finnas på plats på båtklubben dagen som din båt blästras och du måste ha gjort klart täckningen och fått den godkänd innan blästringen genomförs. Mer infomation kring detta kommer.

Blästringen kommer preliminärt att utföras
 en dag under vecka 16 och 17. Ett schema för detta kommer att upprättas.

Eftersom vi går ihop så får vi ett enhetspris på blästringen. Priset per båt är fastställt till
 9000 kr inkl. moms. En handpenning på 2000 kr ska vara inbetald till den 28/1 för att du ska garanteras plats i projektet. Faktura kommer att skicka ut till de som anmält sig den 22/1. Resterande avgift 7000 kr ska vara betald till den 30/3. 

OBS!
 Anmälan till blästringen kan göras i BAS i schema ”Blästring 2021 anmälan” senast 21/1 och är bindande.  Skriv vilken båt som ska blästras om du har flera registrerade i BAS. Det är hårt tryck på blästringsföretagen till våren därför behöver vi vara ute i tid för att boka detta. Det kan gå att anmäla sig senare men det blir då i mån av tillgängliga tider och priset kan inte garanteras.

Styrelsen rekommenderar att du utnyttjar detta erbjudande att få båten fri från bottenfärg.
  Som tidigare informerats om så får inga båtar med miljöfarlig bottenfärg ligga i klubbens hamn till sommaren. Gäller även träbåtar. Din båt måste har en godkänd kontrollmätning för att få angöra. Mätning kommer att erbjudas längre fram i vår innan sjösättning. Mer information om det kommer längre fram.
Har du frågor så kan du kontakt mig på 0706012277 eller bengt@bensons.se.
Vänligen
Bengt Benson
Projektledare Blästring 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *